Výběr sestavy pojezdu a automatizace posuvných nesených bran

Datum:6.9.2013

Tento článek vám usnadní rozhodování při výběru:

Nejsme pouze e-shop, ale i kamenný obchod a montážní firma (v rámci Karlovarského kraje) s vyškolenými techniky. Proto jsme pro Vás připravili několik řešení pro usnadnění výběru pojezdu a automatizace.


VAŠE SITUACE   VAŠE PŘÁNÍ   NAVRHUJEME
Mám bránu s pojezdem Šipka doprava
Bránu automatizovat
Šipka doprava VYBRAT POHON
Mám bránu bez pojezdu
/
Nemám bránu
Šipka doprava Bránu osadit pouze pojezdem Šipka doprava VYBRAT POJEZD
Šipka doprava Bránu osadit pojezdem a automatizovat Šipka doprava VYBRAT KOMPLET

1. krok – detailní zaměření stavební situace brány a průjezdu

Prvním krokem k úspěchu je detailní zaměření stavebního otvoru – v případě, kdy již máte vjezdový otvor hotový a vymezený například betonovými/ocelovými sloupky. Při výběru vhodné sestavy nosných prvků posuvné brány vždy začněte tím, že změříte průjezdnou šířku mezi sloupky vymezujícími vjezd. Díky získání rozměru šířky průjezdu, můžete vyfiltrovat vhodné sady pro výrobu pojezdu samonosné brány.

Při výpočtu celkové délky posuvné nesené (samonosné) brány je potřeba počítat s tím, že brána musí vždy mít přesah minimálně 1/3 průjezdné šířky na ukotvení nosných vozíků. To vyžaduje také zaměření prostoru za bránou – potvrzení, že se daný rozměr brány na pozemek vejde. Přesné rozložení nosných vozíků, velikost betonového základu pro bránu (fundamentu) a maximální zatížení brány udané výrobcem naleznete v detailu jednotlivých sad nebo v článku „Příprava betonového základu samonosných posuvných bran“.


2. krok – výběr povrchové úpravy vodicího profilu

Vodicí C profily jsou dostupné bez povrchové úpravy nebo pozinkované a stejně tak i většina celých sad pro výrobu pojezdu je dostupná s vocicím profilem v obou těchto variantách. Jakou povrchovou úpravu profilu vybrat?

  • bez povrchové úpravy (tzv. černé) – vhodné pro navaření na kontrukci brány nebo pro případ, že celou konstrukci budete teprve žárově zinkovat nebo nebudete bránu zinkovat vůbec
  • pozinkované – vhodné pro montáž k již pozinkované kontrukci brány bez svařování (nýtováním nebo šroubováním)

3. krok – výběr ovládání brány (automaticky/manuálně)

Závěrečným rozhodnutím je výběr ovládání brány. Zvolit si můžete ze dvou možností:

  1. Automatizace brány – osazení brány elektrickým pohonem

    Pro automatizaci bran nabízíme cenově výhodné sestavy pohonu a příslušenství i samostatné pohony. Držíme se kvalitních značek CAME, Nice, Hörmann a Somfy. K těmto pohonům je možné připojit celou řadu příslušenství pro zvýšení bezpečnosti a zjednodušení ovládání. Dostupné jsou i náhradní díly pro servis těchto pohonů. Pokud nenaleznete požadovaný náhradní díl v naší běžné nabídce, poptejte ho e-mailem na adrese info@kovopolotovary.cz

  2. Manuální ovládání – brána se obsluhuje pouze ručně

    Pokud chcete ovládat bránu manuálně, doporučujeme použít pro zajištění (uzamčení) brány hákový zámek. Automatický pohon můžete vždy doplnit v budoucnu, je však dobré na to myslet již v přípravě staveniště. Do betonového základu brány je potřeba přivést napájecí kabel, ke kterému pohon připojíte. Volba vhodné kabeláže a veškerá elektrická připravenost je popsána v článku „Příprava betonového základu samonosných posuvných bran“.


Certifikát APEK
Naše prodejny
  • Prodejna a výdejní místo eshopu
    Závodu míru 306/184
    360 17 Karlovy Vary - Stará Role
    Po - Pá | 8:00 - 16:00

    IČ: 03522865
    DIČ: CZ03522865
KovoPolotovary.cz na Firmy.cz
  • Showroom stínicí techniky
    Moskevská 40
    360 01 Karlovy Vary
    Po - Pá | 8:00 - 12:00 / 12:30 - 16:00
© 2019 - 2024 KovoPolotovary.cz - všechna práva vyhrazena
;

Pomozte nám zlepšovat web - nastavení cookies

Pro co nejlepší zážitek z nakupování potřebujeme Váš souhlas se zpracováním cookies, tedy malých souborů, které se dočasně ukládají ve Vašem prohlížeči. Tyto soubory umožňují funkční vyhledávání, uložení produktů v košíku, pamatují si Vaše přihlášení a pomáhají nám přiblížit Vaše zájmy, abychom Vás neobtěžovali nevhodnou reklamou.