Somfy seriál: chytré ovládání rolet, žaluzií a dalšího stínění

Datum:24.4.2024

Markýzy, pergoly, žaluzie nebo rolety – pro všechny druhy venkovního i vnitřního stínění má Somfy chytré řešení, jak ho pohodlně ovládat. Už žádná zapomenutá roztažená markýza nebo rozpálená pracovna. Pojďte se podívat na nejmodernější možnosti chytrého ovládání žaluzií, rolet a dalšího stínění, které z vašeho domova udělají opravdovou chytrou domácnost.

4 důvody, které vás o chytrém ovládání stínění přesvědčí

Není to jen o tom mít od stínění ovladač a nemuset se zvedat, když vám na obrazovku začne svítit slunce. Podívejte se, co všechno chytré stínění umí.

1. Maximální pohodlí ještě než si vzpomente

Kromě dálkového ovladače můžete stínění ovládat přes mobilní aplikaci. Stačí ho napojit na řídicí jednotku TaHoma. Perfektní vychytávkou jsou pak automatické scénáře, na základě kterých se stínění bude samo roztahovat nebo zatahovat. Rolety se tak třeba automaticky roztáhnou v čase, kdy vstáváte, nebo je v celém domě jediným tlačítkem zatáhnete, když spěcháte pryč.

Stínění můžete vybavit taky slunečním čidlem, aby se samo roztáhlo/zatáhlo v závislosti na tom, kolik svítí slunce. Jakmile se setmí, stínění se automaticky zatáhne, aby vám do domu nikdo neviděl. Nebo se zatáhne přes den v ložnici, aby se pražícím sluncem nepřehřála. Tomu říkáme pohodlí.

Sluneční čidlo Somfy

2. Úspora za energie

Chytré venkovní rolety v kombinaci se slunečním čidlem mají ještě jednu velkou výhodu. V zimě vám z domu nebude unikat teplo a v létě se naopak pařícím sluncem celý dům nepřehřeje. Ušetříte tak na energiích a doma vám bude pořád příjemně.

3. Bezpečí vůči poničení

Představte si, že během dne začne nečekaně foukat. Vy sedíte v práci a najednou vám dojde, že jste na terase nezatáhli markýzu. Co teď? Vytáhnete telefon a jedním tlačítkem to napravíte! I kdybyste byli na druhé straně republiky. S otřesovým čidlem to ale může být ještě jednodušší. Když se markýza rozechvěje více, než je v nastavení povoleno, sama se zatáhne. Nemusíte tak na nic myslet a vítr si na markýzu nepřijde.

Otřesové čidlo Somfy

4. Odrazení zlodějů

Takové venkovní rolety dokážou zloděje odradit. Dostat se přes ně k oknu totiž není zrovna jednoduché. Kolikrát se ale stane, že je ve spěchu zapomenete zatáhnout, nebo se vám nechce obíhat celý dům a zatahovat rolety ručně? S chytrým stíněním zatáhnete rolety v celém domě jedním tlačítkem na telefonu.

Pokud budete pryč delší dobu, můžete si navíc vytvořit automatické scénáře pro roztažení stínění v průběhu dne. Nikdo tak nepozná, že nejste doma.

Chytré stínění můžete ovládat hned několika způsoby

Pokud zvolíte chytrý pohon Somfy, máte na výběr ze tří možností, jak stínění ovládat:

  • Nástěnným ovladačem na zdi – nebojte, nemusíte k němu ani natahovat kabel a dělat zbytečně díry do zdi. Stačí pořídit nástěnný ovladač Somfy.
  • Ručním dálkovým ovladačem – ten můžete mít buď jednokanálový a jedním ovladačem tak kontrolovat jedno zařízení, nebo si to zjednodušit s pětikanálovým ovladačem Somfy, který propojíte až s pěti zařízeními v domě.
  • Mobilní aplikací – napojte pohon na řídicí jednotku chytré domácnosti TaHoma a vše můžete ovládat v mobilní aplikaci i z druhého konce světa.

Ovládání žaluzií v aplikaci Somfy

Co všechno pro chytré ovládání stínění se Somfy potřebuji?

Kromě samotné markýzy, pergoly, rolety nebo žaluzií je pro automatické ovládání stínění potřeba:

  • Pohon pro stínicí prvky Somfy
  • Ovládací zařízení – nástěnný nebo dálkový ovladač
  • Řídicí jednotka TaHoma – díky ní budete moct stínění ovládat skrze mobilní aplikaci. Na řídicí jednotku můžete napojit všechna chytrá zařízení v domácnosti.
  • Příslušenství – sluneční čidlo nebo otřesové čidlo pro automatické roztažení/zatažení stínění v závislosti na síle slunečního svitu nebo větru.

Zvládnu instalaci chytrých žaluzií nebo rolet sám?

I když se vám snažíme s instalací vždy co nejlépe poradit, ať ji zvládnete svépomocí, u stínění s chytrým ovládáním to nedoporučujeme. Je potřeba být opravdu precizní a při sebemenší chybě v zaměření nebo montáži si snadno způsobíte škodu na domě nebo koupeném zařízení.

Somfy je špičkou na trhu, a tak s ním pracuje mnoho výrobců stínicí techniky a lokální Somfy Experti vám vše i namontují. V Karlovarském kraji se o instalaci vašeho stínění s chytrým ovládáním Somfy rádi postaráme my, STUDIO H+H. Přijďte se za námi podívat do showroomu stínicí techniky v Karlových Varech, kde vám pomůžeme vybrat to nejlepší řešení pro váš domov. Najdete nás na adrese Moskevská 40.

Chcete si z domova udělat skutečně chytrou domácnost Somfy?

Pak vám nesmí uniknout další díly našeho Somfy seriálu:


Certifikát APEK
Naše prodejny
  • Prodejna a výdejní místo eshopu
    Závodu míru 306/184
    360 17 Karlovy Vary - Stará Role
    Po - Pá | 8:00 - 16:00

    IČ: 03522865
    DIČ: CZ03522865
KovoPolotovary.cz na Firmy.cz
  • Showroom stínicí techniky
    Moskevská 40
    360 01 Karlovy Vary
    Po - Pá | 8:00 - 12:00 / 12:30 - 16:00
© 2019 - 2024 KovoPolotovary.cz - všechna práva vyhrazena
;

Pomozte nám zlepšovat web - nastavení cookies

Pro co nejlepší zážitek z nakupování potřebujeme Váš souhlas se zpracováním cookies, tedy malých souborů, které se dočasně ukládají ve Vašem prohlížeči. Tyto soubory umožňují funkční vyhledávání, uložení produktů v košíku, pamatují si Vaše přihlášení a pomáhají nám přiblížit Vaše zájmy, abychom Vás neobtěžovali nevhodnou reklamou.