KovoPolotovary v továrně LOCINOX

Datum:6.2.2020

Historické belgické město Gent

Minulý týden jsme byli pozváni předním výrobcem: kovových mechanických doplňků, součástí plotů a bran belgickou společností LOCINOX. To že se nebude jednat o běžnou a nudnou prohlídku se dalo usuzovat už z místa přistání, kterým bylo belgické město Gent. Veškeré zázemí této firmy, a to i včetně samotné výroby, se nachází právě několik kilometrů od tohoto magického města. Locinox se nevydal cestou snižování nákladů přesunem samotné výroby na dálný východ. Místo toho sází na kvalitu zpracování.

Výrobní hala LOCINOX

Nejspíše není náhoda, že řada špiček ve svém oboru vyrábí zrovna v této oblasti.

Obraz prosperity a inovace se odráží už v historii města a jeho památkách. Jejich existence často souvisí s tím, že Gent byl významným hospodářským centrem už od 11.stol. Gent má činorodost prostě v GENech. Zásluhu na dobrých podmínkách pro rozvoj různých průmyslových odvětví má také fakt, že se zde nachází jedna z nejvýznamnějších univerzit v Beneluxu. Zdroj chytrých hlav je prostě "po ruce."

Město bylo pokrokové také v sociální oblasti. Ke zlepšení situace řemeslníků došlo už ve 14. století. Od té doby byli totiž řemeslníci sdruženi v cechy, které měly možnost podílet se na politickém rozhodování v městské radě a po belgické revoluci roku 1830 vznikla v Gentu první odborová organizace v Belgii.

Historické belgické město Gent

Tak to jen tak na úvod a nyní hurá do továrny:

Vše od navržení produktu, přes výrobu a jeho testování, až po jeho zabalení se děje pod jednou střechou. Výrobní hala je plná moderních číslicově řízených stojů.

LOCINOX CNC soustružení

Každý výrobek, ať už zavírač, nebo každý zámek projde výstupní kontrolou. Kromě toho je každý navržený model podroben zatěžkávací zkoušce na speciálních strojích simulující 500 tisíc cyklů. Například každý model brány je umístěn na stroj, který ji zavírá a otevírá. Klikové mechanismy od Locinoxu jsou pomocí rotujících excentrů testovány na 500 tisíc cyklů. Pro zajímavost, pokud by se za kliku vzalo 20krát za den, dosáhla by klika tohoto počtu přibližně za 70 let. Benelux je vystaven nepříznivým povětrnostním vlivům, a proto jsou mechanizmy zkoušeny na odolnost v roztoku slané vody a náporech větru.

LOCINOX testování klik
[Zatěžkávací zkouška LOCINOX klikového mechanismu: 500 000 krát vzít za kliku]

Testování zavíračů branek
[Takto se v LOCINOXU testují brány]

Vzorky branek s komponenty LOCINOX
Zámkové krabice LOCINOX

LOCINOX, jako zavedený výrobce chtěl mimo jiné poznat své obchodní partnery, zda jsou hodni reprezentovat se ctí značku také ve směru ke koncovým zákazníkům. Hned na úvod se musíme pochlubit, že Studio H+H splňuje tyto představy a my se těšíme na užší spolupráci.

Přejít na produkt


Certifikát APEK
Naše prodejny
  • Prodejna a výdejní místo eshopu
    Závodu míru 306/184
    360 17 Karlovy Vary - Stará Role
    Po - Pá | 8:00 - 16:00

    IČ: 03522865
    DIČ: CZ03522865
KovoPolotovary.cz na Firmy.cz
  • Showroom stínicí techniky
    Moskevská 40
    360 01 Karlovy Vary
    Po - Pá | 8:00 - 12:00 / 12:30 - 16:00
© 2019 - 2024 KovoPolotovary.cz - všechna práva vyhrazena
;

Pomozte nám zlepšovat web - nastavení cookies

Pro co nejlepší zážitek z nakupování potřebujeme Váš souhlas se zpracováním cookies, tedy malých souborů, které se dočasně ukládají ve Vašem prohlížeči. Tyto soubory umožňují funkční vyhledávání, uložení produktů v košíku, pamatují si Vaše přihlášení a pomáhají nám přiblížit Vaše zájmy, abychom Vás neobtěžovali nevhodnou reklamou.