5 vychytávek do chytré domácí kanceláře pro tech nadšence

Datum:20.9.2023

Kvalitní ergonomická židle, polohovací stůl, snadné nabíjení všech zařízení – to všechno už v pracovně určitě máte. Proto pro vás máme pět chytrých vychytávek do kanceláře, které váš home office udělají ještě o pořádný kus příjemnější.

Vychytávky do chytré kanceláře

Pojďte z vaší pracovny udělat ideální (chytrý) prostor, kde se budete moct perfektně soustředit na své projekty.

1. Správné osvětlení pro vyšší produktivitu

Světlo v kanceláři nemáte jen od toho, ať na práci dobře vidíte. Vliv má taky na vaše soustředění a produktivitu. Když je navíc moc ostré, nebo naopak moc slabé, může být důvodem, proč vás bolí hlava.

Proto se vyplatí mít v pracovně regulovatelné světlo, u kterého si snadno nastavíte intenzitu podle toho, jak je vám to při práci nejpříjemnější. Obecně se uvádí, že optimální osvětlení pracovny je 300–500 lumenů na každý metr čtvereční, a to s neutrální nebo studenou barvou světla. Jasné světlo z rána nejlépe stimuluje aktivitu a kreativitu, zatímco odpoledne je lepší tlumené světlo pro soustředěnou, klidnější práci. Záleží ale hlavně na tom, jak si plánujete aktivity pracovního dne.

Takové chytré osvětlení připojené radiovým přijímačem na chytrou domácnost se v průběhu dne může regulovat – přesně tak, jak si to předem nastavíte. Vy se tak můžete soustředit na práci a vždy budete mít optimální osvětlení pro váš nejlepší výkon.

Chytré osvětlení

2. Slunce pod kontrolou s automatickými roletami

Někdy je toho světla až moc a potřebujete ho spíše ubrat. Co kdybyste ale nemuseli každou chvíli vstávat, protože vám slunce zase svítí do obličeje? I rolety a žaluzie můžete napojit na chytrou domácnost a regulovat je pohodlně od stolu třeba v mobilní aplikaci. Nebo si rovnou nastavit různé scénáře odvíjející se od denního času.

Když zasednete ke stolu třeba ve dvě odpoledne, máte předem nadefinováno, jaké stínění a světlo je vám v tuhle dobu nejpříjemnější. A můžete se rovnou vrhnout do práce. Ovládání rolet připojíte do chytré domácnosti pomocí přijímače pro ovládání roletového pohonu.

S bezdrátovým slunečním čidlem se rolety navíc budou regulovat samy podle množství slunečního svitu. V létě tak nepustí dovnitř tolik slunce, které interiér přehřívá, a v zimě zase nepropustí tolik tepla ven.

Chytré rolety

3. Vždycky v teple, ale bez pocení

Co kdybyste měli tak dokonalou kontrolu nad teplotou v pracovně i v celém bytě, že byste klidně celý rok mohli chodit v tričku – tak, jak to máte rádi?

Díky chytrému termostatu pro automatizaci vytápění máte neomezené možnosti automatické regulace teploty. V kombinaci s chytrými termostatickými hlavicemi můžete nastavit, kolik stupňů chcete ve kterých místnostech udržovat i jak se má v průběhu dne teplota automaticky měnit. To se hodí, když jste pryč, abyste optimalizovali výdaje za energie, ale taky třeba když máte pracovní kout v ložnici, kde by večer mělo být pro spánek chladněji.

A může to jít ještě dál. S funkcí geolokace se vytápění samo vypne, když z domova odejdete, a pak zapne, až se budete zase blížit zpátky. Ušetříte tak za zbytečné vytápění.

Chytrá termostatická hlavice

4. Ať se vám dobře dýchá

Pro čistou mysl je potřeba taky čistý vzduch. Podle studií má kvalita vzduchu vliv i na naši produktivitu. Ve městě o něm ale nemůže moc být řeč a v zimě navíc větráním vženete dovnitř ledový vzduch. Jestli nebydlíte v přírodě a nebo jste dokonce alergik, vyplatí se přemýšlet o čističce vzduchu.

Ty nejmodernější dokážou ze vzduchu zachytit až 99 % virů a bakterií. Ovládat je můžete přes smartphone a budou pro vás taky monitorovat kvalitu vzduchu. Vždy tak víte, kdy je potřeba čističku zapnout.

Čistička vzduchu

5. Odběhněte si z domova bez klíčů

Dostali jste chuť na kafe z vaší oblíbené kavárny na rohu nebo si jdete během dne zaběhat a vyčistit hlavu? Klíče klidně nechte doma. Se čtečkou čipů dveře otevřete třeba čipovým náramkem. Nebo si pořiďte chytrý zámek a bude vám stačit telefon.

A aby se do vaší pracovny nikdo nedostal, když nejste doma, můžete dveře zajistit chytrou bezpečnostní klikou.

Chytrý zámek

Pojďte z vaší pracovny udělat chytrou kancelář, kde se budete moct perfektně soustředit na své projekty. Když se nad tím zamyslíte, nejspíš tam trávíte o dost více času než v ložnici. Vyberte si z vychytávek pro chytrou domácnost a klidně nám napište nebo zavolejte, když budete potřebovat poradit.


Certifikát APEK
Naše prodejny
  • Prodejna a výdejní místo eshopu
    Závodu míru 306/184
    360 17 Karlovy Vary - Stará Role
    Po - Pá | 8:00 - 16:00

    IČ: 03522865
    DIČ: CZ03522865
KovoPolotovary.cz na Firmy.cz
  • Showroom stínicí techniky
    Moskevská 40
    360 01 Karlovy Vary
    Po - Pá | 8:00 - 12:00 / 12:30 - 16:00
© 2019 - 2024 KovoPolotovary.cz - všechna práva vyhrazena
;

Pomozte nám zlepšovat web - nastavení cookies

Pro co nejlepší zážitek z nakupování potřebujeme Váš souhlas se zpracováním cookies, tedy malých souborů, které se dočasně ukládají ve Vašem prohlížeči. Tyto soubory umožňují funkční vyhledávání, uložení produktů v košíku, pamatují si Vaše přihlášení a pomáhají nám přiblížit Vaše zájmy, abychom Vás neobtěžovali nevhodnou reklamou.